12. helmikuuta 2011

Reunalla

Launtaina 12.2.2011 hiihdettiin toinen yhteisharjoitus. Keli oli aurinkoinen, pakkasta noin 10 astettta, kohtalaista pohjoistuulta. Lähdimme liikkeelle Hanasaaresta. Ennakkotiedojen mukaan Käärmeluodoille ei ollut mahdollista hiihtää, sillä myrskyt olivat vieneet jäät mennessään. Uuden jään reuna tulikin vastaan heti Lauttasaaren kärjen tienoilla, noin puoli kilometriä ennen Käärmeluotoja. Jääsauva meni yhdellä iskulla läpi jään ollen 3-4 cm paksua. Suksilla olisi pakon edessä voinut kestää mutta ei koitettu. Tuuli kuljetti irtolunta kohti ulappaa ja se jäi uudelle jäälle laikuiksi. Lumilaikkujen alla jää oli todennäköisesti paljon ohuempaa. Mahdollisesti lumen alla oli vasta äskettäin jäätyneitä tuuliavantoja.


Lähdimme hiihtelemään uuden jään reunaa seuraten länteen. Vehkasaaren eteläpuolella ei ollut lainkaan vanhaa jäätä ja jouduimme etenemään rantaa pitkin. Ilarilla on nyt oma pulkka hinauksessa ja sen kuormana teltta ja makuupussi.


Saaren suojassa oli mukavan lämmintä. Pysähdyimme kaakao/mehutauolle Vehkasaaren kärkeen. Ihan kevätkeli. Sitten olikin enää vuorossa hiihtoa vastatuuleen takaisin Hanasaareen.

Matkaa tuli kahdessa tunnissa yhteensä 6.5 km. Tarkemmin: endomondo.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti