16. helmikuuta 2011

Jäätilanne

Reilun viikon ajan jatkuneet kunnon pakkaset ovat jäädyttäneet Suomenlahden kauttaaltaan (Kuva 1). Vielä viikko sitten Suomen puolella vain rannat olivat jäässä (Kuva 2). Uuden jään paksuus vaihtelee ulapan muutamasta sentistä rannikon pariinkymmeneen senttiin. Uusi jää on tasaista eikä jäällä ole lainkaan lunta. Porkkalanniemeen on siis mahdollista luistella Espoosta, mikä on erittäin houkutteleva vaihtoehto hangessa tarpomiselle.

Kuva 1: Jäätilanne 16.2.2011

Kuva 2: Jäätilanne 9.2.2011


Meren jäällä liikkumiseen vaikuttaa sään lisäksi laivaväylät. Suunnitellun retkeilyalueen halki kulkee Etelä-Suomen talviväylä. Väylä on linjattu saariston suojaan ahtojään varaltaKoska Suomen rannikon jääolosuhteet ovat toistaiseksi olleet laivaliikenteen kannalta helpot, talviväylä ei ole vielä kaupallisessa käytössä. 




Väylän avaa ja sitä käyttää lähinnä rajavartioston vartiolaiva Merikarhu tai puolustusmien miinalaiva Porkkala. Alusten aikataulut eivät ole tiedossa. Miinalaiva Porkkalan, sekä kaikkien kaupallisten alusten liikkeitä voi seurata reaaliakaisesti aprs.fi-palvelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti